Videoul nu va omorî scrisul!

De ceva vreme, să zic 1-2 anișori, pe la diferite conferințe și întâlniri cu și despre online, unde se discută despre social media și blogging, se mai aruncă pastila cum că videoul este viitorul și scrisul va muri, iar dacă nu ne mișcăm rapid și nu facem tranziția de la blogging la vlogging, vom muri cu tot cu literele noastre.

Blogosfera nu știe de vlogosferă

Îl avem pe Gaben și cam atât. Dar mai sunt mulți pe lângă!

Spre exemplu, în prezentarea lui RazvanBB de la Social Media Summit București, omul cunoscut prin blogosferă drept omul trafictube sau omul cu video, nu apare nici o informație despre românii care fac o treabă bună atunci când vine vorba de conținut video și au succes. Nimic despre Doza de Hash sau Alex Contras, români cu ceva vechime și care au cifre impresionante la numărul de abonați.

Nu am înțeles de ce nu există un agregator care adună toți producătorii români de video de pe YouTube, Vimeo sau Triluliu, sortați după numărul de abonați, ceva gen cum face zelist cu blogurile.

Nu va muri nimeni. Ne distrăm bine împreună!

În final, e alegerea fiecăruia. Cine se pricepe la scris, își va face un blog. Cine se crede fotogenic, o va arde prin vlogging.

Ca o notă personală, comparând stilul meu atunci când vine vorba de blogging și vlogging, țin să vă anunț că videoul este mult mai greu decât scrisul. Și nu doar atât, ci mult mai costisitor dacă vrei să faci o treabă faină! Dar, atunci când îți spun oamenii că le-a plăcut ce ai făcut, parcă faci mai cu drag editare. 🙂

4 Comentarii

  1. Nu moare, dar probabil se va pune din ce in ce mai mult pe scris. Important e sa faca fiecare ce ii place si sa nu incurci borcanele. Eu, spre exemplu, nu as putea sa fac niciodata video, pentru ca in primul rand nu sunt construit pentru asa ceva 🙂

  2. Ideea este ca din punctul meu de vedere cititorul de bloguri are un alt profil decat cel care se uita la clipuri. Nu le prea poti combina pe amandoua, amatorul de video sta pe youtube iar cel de bloguri se joaca cu feedreader.
    Video-ul parea mai usor de “digerat” insa pana una alta scrisul e mai comod, mai ales ca poti sa navighezi pe astfel de continut si undercover, adica de pe la munca.

  3. Si vlogging-ul infloreste. Pe zi ce trece apre tot cate unu’ care se filmeaza si se pune pe YT.
    Oricum scrisul pe blog nu va pieri.

  4. Pentru mine scrisul se trage clar de sireturi cu notiunea de blogging…faptul ca incerci si vlogging-ul nu este deloc rau, ba din contra, mai ales ca este destul de greu de realizat un material bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.