Router wireless TP-LINK TL-WR1043ND

Routerul wireless TL-WR1043ND este în acest moment vârful de gamă în materie de routere wireless de la TP-Link. Diferențe prea mari între acesta și vechiul TP-LINK TL-WR941ND (al cărui review poate fi citit aici) nu sunt.


TL-WR1043ND are porturile WAN și LAN Gigabit, așa că vitezele pe cablu sunt mult mai mari față de vechiul model. În plus, acesta vine și cu un port USB pe care poți conecta un hard disk sau un stick ce poate fi folosit drept media server.
Deși stickul montat de mine este recunoscut de către router, nu am reușit să îl accesez. Să fiu sincer, nici nu m-am strofocat prea tare. 🙂

Am montat routerul pe casa scării, în dreptul intrării de la mansardă, și am semnal wireless în mansardă, etajul unu și o bucată din parter. Vitezele prinse pe wireless au atins aproape 10 MB/s la patru liniuțe de semnal indicate în Windows 7.
Ca și la vechiul model, instalarea este la fel de simplă, se laudă cu viteze de 300Mbps pe wireless și are CCA (Clear Channel Assessment).

Nu am avut nici o problemă cu el, gen să se deconecteze din senin de la conexiunea PPoE RDS sau să se blocheze atunci când este stresat. Bine, stresat e mult spus, că patru laptopuri descărcând simultan de pe torrent nu mi se pare un stres atât de mare. Sunt curios cum se va descurca și atunci când vor fi temperaturi mai scăzute, pentru că unde este montat, este mult mai frig ca în restul casei.

TP-LINK TL-WR1043ND poate fi cumpărat de la eMAG la prețul de 229 RON și primiți cadou și un rucsac TP-Link. (decembrie 2011).

2 Comentarii

  1. Foarte bun pretul pentru performantele pe care le ofera. Eu aveam in camin un Belkin primit cadou la achizitionarea laptop-ului, dar i s-a ars incarcatorul si nu gasesc altul, deci trebuie sa fac o achizitie. Oricum, ce ai tu aici e prea mult pentru cativa metri patrati. 😀

  2. Cred ca va trebui sa apelez la tine cand o fi sa imi configurez o ieftinaciune achizitionata in urma cu vreo doi ani din Carefour. L-am folosit in cateva randuri, dar acum pare sa nu mai mearga. O sa discutam in privat la ora respectiva 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.