Poze și video de la protestul anti ACTA din Iași

Cam 150 de oameni s-au adunat, deci aproximativ 1% din cei care s-au anunțat pe facebook. Mi-au plăcut că au venit echipați cu pancarte și măști Guy Fawkes, câțiva trolli si un fuck that bitch. Marea majoritate studenți, câțiva puștani și vreo cinci pensionari rătăciți care au greșit protestul. Am văzut un reporter de la Antena 1 și încă unu de la ProTV, dar am impresia ca nu au luat interviuri cui trebuia.Am stat puțin, maxim 10 minute, nu am scandat nimic, am ascultat ce au avut de zis și mi-am dat seama că nu sunt prea bine informați.
ACTA nu e nasoală pentru că pedepsește pe cei care au conținut piratat, deoarece acest lucru este deja reglementat de legea proprietății intelectuale și a drepturilor de autor. Este adevărat că toată lumea știe de vasul piraților, dar el este un lucru underground din categoria mulți știu, mulți practică, dar nu vorbim în public despre așa ceva.

ACTA e rea pentru că transformă providerii de internet în detectivi particulari ai corporațiilor atunci când au suspiciuni că tu ai transfera conținut piratat. Astfel rămâi fără dreptul la viață privată, deoarece tot traficul pe care îl faci online este analizat de către provideri. În plus, datorită condițiilor mult prea aspre, siteurile ce se bazează pe conținut generat de utilizatori vor dispărea, pentru că deși tu ai cumpărat piesa care se aude pe fundal atunci când îți filmezi pisica jucându-se, nu ai dreptul să o dai mai departe.
Îmi mențin opiniile de aici și sper că ori se va modifica, ori nu se va implementa ACTA.

3 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.