Pe voi v-au învățat părinții să fiți patrioți?

Lăsând deoparte partea amuzantă a zilei, și anume mixul imnului, aveam de gând să scriu un articol serios despre cât de mult iubesc eu țara noastră, dar am mai spus-o și anu trecut.
Ascultând radio Guerrilla, am auzit întrebarea din titlu. Și vă întreb și pe voi: ați fost educați de părinți să fiți patrioți? Sau mai bine spus, v-a învățat cineva să fiți patrioți?

Pe mine, ai mei, nu m-au învățat nimic despre patriotism. Ei m-au învățat să fiu respectuos, să fiu serios atunci când e cazul, să nu mă las călcat în picioare atunci când sunt sigur că am dreptate, să fac economie la lumină și apă, să nu fac risipă de mâncare și să nu arunc banii pe prostii. Nimic despre patriotism, nimic despre iubit România.

În plus, nici școala nu a făcut nimic în sensul ăsta. Poate am cântat de câteva ori imnul și s-au discutat câteva idei la orele de istorie, dar nimic exact despre cum trebuie să fii mândru că ești român.

7 Comentarii

  1. nu ne-au invatat ….daca ne-ar fi invatat am fi iubit mai mult tara asta si nu ar fi trebuit sa o vindem bucata cu bucata

  2. Nu m au invatat asta cu patriotismul…dar cu totii prindem din mers, cum sta treaba!

  3. La fix ai pus intrebarea. Azi m-a sunat maica-mea sa imi ureze la multi ani si mi-a zis ca regreta acum ca nu m-a crescut in spirit patriotic. Am fost educata la fel ca tine… Dar nu regret nimic! La multi ani!

  4. Nu m-au invatat ai mei despre patriotism, probabil ca n-au avut nici un motiv, stimulent pentru a o face. Si pana la urma ii inteleg, cine si-ar educa odraslele despre patriotism atata timp cat tara in care traiesti nu te iubestesustine ca cetatean. Si cand ma refer la “tara” ma refer strict la idiotii care o conduc, care nu fac altceva decat sa te faca sa pleci din ea.

  5. Nu pot spune ca am fost invata de parinti sa imi iubesc tara, insa consider ca am avut parte de o educatie in asa fel incat sa ajung singura la concluzia asta, sa imi iubesc tara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.