Părinții știu că au un copil obez?

Dacă e să zic că americanii se pricep de minune la ceva, acel lucru este să facă videouri cu mesaje de interes public. Obezitatea la copii a devenit o problemă importantă în statul Georgia, pentru că Georgia se află pe locul doi în topul statelor cu copii obezi.

Eu am crescut ca un copil obez. De fapt, e puțin spus obez, pentru că eu eram ăla care era strigat batoza, buldozerul, grasul plus multe alte porecle care nu-mi trec prin minte acum. Avantajul meu era că mereu eram ăla pus pe glume din grup, așa că nu am avut probleme cu socializarea.
Am slăbit până la urmă, pentru că părinții au realizat că am ajuns la un punct în care trebuie să facă ceva în privința kilogramelor în plus. Nimic complicat, doar un pic de sport și mai puține dulciuri.

În România, cam în fiecare an, numărul copiilor obezi crește. Se vede pe lângă școli, prin fast-fooduri și prin cafenele. Problema este că nu se încearcă o minimă educare la noi. Mesajele de la TV cu 30 de minute de mișcare și fără excese sunt ignorate de puști, dar mai ales de părinți.
Școala nu face nimic în privința aceasta, orele de sport sunt de multe ori transformate în ore de matematică, părinții nu au timp sau nu conștientizează că copilul lor e prea gras, iar când o fac e prea târziu, așa că copii au de pierdut.

Aș fi curios cum ar fi primite un set de astfel de mesaje de interes public de către români. Scurt și la obiect, dar cu un impact sentimental maxim. Timp de o lună, la TV, la radio și pe internet, în fiecare săptămână cu un spot nou.

2 Comentarii

  1. Din pacate, in ziua de astazi sunt din ce in ce mai multi copii cu un grad de obezitate crescut @!

  2. Viata este de asa natura sa se intample asta, Bogdy…gandeste-te ca multi parinti nu au timp nici sa manance ei, dar sa ne mai gandim si la copiii lor care se indoapa care cum apuca de prin frigider si mai ales de prin fast food-uri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.