Mitsubishi Lancer Sport Sedan – japonez la volan

După cum bine ştiţi, Mitsubishi Lancer este o maşină ce-mi este dragă tare de tot, o maşină ce are un loc special în inima mea de pe vremea când jucam Need For Speed Underground, mai ales dacă e să ne gândim la EVO.

Printre atâtea maşini de familie rotunjite şi fără nici o urmă de agresivitate, familistul pare a fi un burtos plictisitor şi monoton, că deh, aşa maşină, aşa şofer.
Dar se pare că nu e aşa, pentru că Mitsubishi vine cu a lor berlină arhicunoscută numită Lancer, o maşină cu aer agresiv, dar gândită pentru familie.

Spun că este o maşină de familie, deoarece cele cinci stele obţinute la testele EuroNCAP asigură siguranţă deplină şoferului şi pasagerilor. Pe lângă asta, maşina este foarte încăpătoare, pentru că la ai mei 185 cm înălţime şi stat confortabil la volan, pasagerul din spate nu era deloc deranjat de mine.
Şi da, poziţia la volan este foarte confortabilă!

Ca bonus şi un fel de a arată cât de încrezători sunt japonezii de la Mitsubishi în tehnologia maşinii şi fiabilitatea ei, aceştia îţi oferă gratuit pentru 3 ani asistenţă rutieră gratuită. Ce înseamnă asta?

Păi în caz de defecţiune, accident, furt sau vandalism, Mitsubishi îţi garantează rezolvarea problemei indiferent de ziua săptămânii sau ora la care se face sesizarea. Iar dacă problema este mai gravă, maşina va fi transportată la cel mai apropriat dealer Mitsubishi unde vi se va oferi cazare, continuarea călătoriei cu un vehicul de înlocuire şi repatrierea maşinii.

Maşina arată şi se comportă foarte bine, singura chichiţă care m-a deranjat a fost amplasarea în spatele volanului a butonului cu care schimbi informaţiile oferite de computerul de bord.

Mă gândesc că Mitsubishi Lancer este o maşină ce o vezi rar pe şoselele din România datorită faptului că familistul român nu se încadrează în categoria celor ce deşi au o familie şi ţin la ea, ei încă vor să se simtă tineri, indiferent că vorbim de stil de viaţă sau maşina ce o conduc.

Varianta testată a fost un Lancer Sedan 1.6 MIVEC M/T Invite EURO 5, iar doritorii se pot înscrie la un test drive oferit de Casa Auto Iaşi.

3 Comentarii

  1. @Gugu: Cam gresesti la partea cu femeile. Prietena din spate era super mega incantata de Lancer. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.