Lucruri de știut până la 20 de ani!

Indiferent că ești printre norocoșii ce au scăpat de părinți plecând la facultate în alt oraș sau încă locuiești cu ai tăi, până la 20 de ani e bine să știi câteva lucruri simple ce țin de treburile casnice.

Gătitul

Sandwichurile, hamburgerii, shaworma și pizza sunt bune, dar din considerente ce țin în totalitate de buget, nu mereu îți permiți ce este mai bun. Așa că ar trebui să știi să gătești. Cartofii prăjiți și ochiurile nu se pun!

Să știi să cureți un cartof, să faci un piure, să condimentezi un piept de pui și să-l arunci pe grătar e baza. În plus, după ce gătești și îți iese, parcă e și mai bună mâncarea când știi că ai muncit pentru ea. Și da, fetelor le place să le gătești! 😀

Spălatul rufelor

Când pui hainele la spălat în mașină, e de preferat să scoți doar mirosurile și murdăria, nu și culoarea.

Separarea hainelor nu e grea și se face în funcție de culoare și material, iar din zecile de programe ale mașinii de spălat, oricum vei folosi maxim două. Poate trei, asta dacă ești genul care își spală adidașii și tenișii în mașina de spălat.

Produsele de curățenie

Aia albastră e pentru geamuri, aia albă e pentru lemn, sacul de la aspirator se mai golește din când în când, iar vasele cu grăsime multă pe ele se lasă la înmuiat dacă nu vrei să freci inutil la ele.

E important să știi să faci curățenie. Nu pentru că e igienic sau ceva, dar la petreceri se varsă lichide pe diferite suprafețe, și chiar nu se merită să stai cu pata de alcool pe covor.

Unii ar mai spune că și călcatul hainelor ar fi unul din lucrurile ce trebuie să le știi până la 20 de ani, dar depinde de stilul fiecăruia. Dacă ești genul mai multe tricouri, mai puține cămăși, atunci nu e bai dacă nu știi să calci.

4 Comentarii

  1. Nu stiu sa calc, in rest se pare ca am invatat tot ce trebuia :))

  2. Eu cred ca mai sunt si altele, dar cam asta e esentialul, ala cu cod rosu. 🙂 ) Si, cred ca trec cu brio testul celor 3 buline… 🙂 ) deocamdata!

  3. @Alexandra Bohan: Asta e basicul la treburi casnice.
    @Adriana Macovei: Se invata! YouTube e plin de “How to iron”. 😀

  4. Nu nu, ca nu reprezinta interes pentru mine, am putine haine care trebuie calcate si la alea ma descur :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.