Echipamentul meu

Am primit foarte multe întrebări de la voi cu ce lucrez și editez videourile sau ce produse folosesc zi de zi, așa că am făcut mai jos o listă cu toate produsele ce le folosesc. Lista poate să se modifice în timp, așa că ar fi o idee bună să reveniți din când în când.

Marea majoritate a linkurilor sunt de forma afiliat, așa că dacă cumpărați prin ele mă ajutați să fac videouri mai bune și să arăt mai bine în fața magazinelor. 🙂


MacBook Pro Retina 13 Late 2013

macbook_pro_retina_13

Am vrut un MacBook Pro Retina 13 pentru construcția din aluminiu și ecranul superb. L-am mai vrut și pentru că am vrut să învăț dezvoltare de aplicații iOS, așa că de asta am ajuns la el. Este perfect pentru cei care vor ceva rezistent, portabil și cât de cât puternic.

MacBook Pro 13 Retina la eMAG


DELL U2414H

dell_u2414h

Un monitor de 24 inchi (mai exact 23,8 inchi), Full HD, cu un panel de tip IPS care îți oferă cea mai bună calitate a imaginii. Un alt avantaj sunt marginile subțiri care îl fac perfect pentru un setup cu mai multe monitoare.

DELL U2414H la eMAG


Seagate Backup Plus Slim 1TB

seagate_backup_plus_slim_1tb

Conectat la unul din porturile USB 3.0 ale monitorului, toate proiectele fiind pe el și lucrând direct pe el. Folosește un singur cablu microUSB 3.0 pentru transfer și alimentare, are un profil mic, perfect de transferat rapid și arhivat pe el conținut.

Seagate Backup Plus Slim 1TB la eMAG


Logitech K360

logitech_k360

O tastatură wireless, standard, ușoară, tastele spațiate. E o tastatură! 😀

Logitech K360 la eMAG


Logitech G700s

logitech_g700s

După ce MX Performance mi-a murit prin service, am zis să fac upgrade la G700s. Îmi place că toate cele 13 butoane pot fi modificate și este foarte confortabil pe perioade lungi de utilizare.

Logitech G700s la eMAG


SteelSeries QcK Mini

steelseries_qck_mini

L-am văzut recomandat peste tot, l-am luat, sunt mulțumit.

SteelSeries QcK Mini la eMAG


Logitech Z623

logitech_z623

Un sistem audio 2.1 cu certificare THX, foarte bun pentru prețul pe care îl are.

Logitech Z623 la eMAG


Audio-Technica ATH-M50

audio_technica_ath_m50

Pentru gâdilat urechea, căștile astea sunt perfecte! Versatile, rezistente, cu un sunet foarte bun.


PlayStation 4

playstation_4

Dacă la birou lucrez și mai mă relaxez din când în când, nimic nu se compară cu statul în pat și jucat ceva ca să mă relaxez.

PlayStation 4 la eMAG


LG 47LB5610

tv_lg_47lb5610

Probabil cel mai bun televizor non-SMART și non-3D pe care îl poți lua. Am vrut un ecran gigantic cu o calitate foarte bună a imaginii.

LG 47LB5610 la eMAG


Samsung Galaxy S6

samsung_galaxy_s6 

După ce S4 mi-a murit prin service, chiar nu am mai avut nici un motiv să nu fac upgrade la S6. Dar pentru mai multe detalii, aveți unboxing și review mai jos.

Samsung Galaxy S6 la eMAG


 Canon 600D

canon_600d

Este văzut ca având cel mai bun raport calitate/preț pe video pentru un DSLR. Și nici pozele nu ies rău. 🙂

Îmi place foarte mult că are ecranul rabatabil și așa mă filmez foarte ușor când trebuie să vorbesc cu voi. Dar nu-mi place că este greu, mai ales atunci când trebuie să-l car legat de gât.

Înainte de el am avut un Nikon D5100, care și el este un aparat foarte bun, dar Nikon nu te lasă pe DSLR-urile entry-level să ai control complet manual pe partea video atunci când vrei să vezi imaginea pe ecran.

Canon 600D la eMAG


Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 DC OS

sigma_18_50mm

Nu înțeleg de ce a retras Sigma obiectivul ăsta de pe piață, pentru că era un upgrade foarte bun și ieftin pentru obiectivul kit cu care vine un DSLR de obicei. Îmi place că zoomul se face la interior, se simte mai solid decât orice obiectiv kit pe care am pus mâna, dar nu m-aș arunca la chestii mult prea agresive cu el. Iar stabilizarea optică de pe el este mană cerească pentru cei cărora le place să mai ia camera de pe trepied.

Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 DC OS la F64


Lenspen LP-1

Lenspen_LP_1

Probabil cel mai frumos și ușor mod de a curăța lentila obiectivului de pe cameră. Nici nu știu dacă aș putea spune mai multe despre el. 🙂

Lenspen NLP-1 la eMAG


Hakutatz VL-9099

hakutatz_vl_9099

Oricât de bună ar fi camera și obiectivul, lumină trebuie să fie mereu.

Folosește 9 becuri economice de 45W cu temperatura de 5500 kelvini, așa că nu consumă mult și nici nu se încinge camera inutil atunci când filmez. Singurul lucru care nu-mi place este că softboxul nu are un sistem de despachetare mai ușor. Aș fi vrut un sistem gen umbrelă.

Hakutatz VL-9099 la F64


Canon LP-E8

canon_lp_e8

Am încercat sa folosesc baterii No-Name, dar se vede diferența între ele și original. Cele No-Name nu au acel chip care îi spune camerei câtă baterie a rămas, așa că te trezești cu ele murind în timp ce filmezi. Iar cele No-Name rezistă și mai puțin.

Canon LP-E8 la F64


SanDisk Extreme 16 GB

sandisk_extreme_sdhc_16gb

Cele mai bune carduri SD pentru filmat Full HD.

SanDisk Extreme 16 GB la eMAG


Manfrotto MKC3-H02

manfrotto-mkc3-h02

Un trepied foarte ușor cu cap video cică. Spun cică, pentru că se mișcă foarte greu față de un cap video dedicat, dar care și el costă mult mai mult decât costă acest trepied. Este fain că e mic, ușor și aș putea spune rezistent, dar dacă vrei chestii serioase, sari peste el. L-aș lua cu mine la drumeții pe munte.

Manfrotto MKC3-H02 la F64


Manfrotto MV502AH

manfrotto_mvh502ah

Un cap video versatil, foarte solid și care se descurcă bine pe video. Are toate reglajele posibile, are și două monturi pentru brațe, așa că dacă vreau să pun niște lumini LED, voi putea să le montez pe brațe.

Manfrotto MV502AH la F64


Manfrotto 055XPROB

manfrotto_055xprob

Am căutat niște picioare înalte care să-mi permită să mă pot filma și atunci când stau sus, nu doar pe scaun. Cu tot cu cap și cameră sunt mai înalte decât mine (am 1.83 m) și îmi place că coloana din mijloc se poate scoate și pune pe orizontală.

Manfrotto 055XPROB la F64


Braun Flexi I

braun_flexi_i

Mini trepied cu picioare flexibile care îl folosesc ca să fixez microfonul de trepied. Sau poate pentru o cameră mai ușoară de pus în tot felul de poziții.

Braun Flexi I la eMAG


Rode Videomic

rode_videomic

Un microfon foarte bun pentru cei cu DSLR, dar care are o mică problemă cu pre-amplificatorul de pe Canon și anume că introduce ceva zgomot. Se poate scoate ușor acel zgomot în Adobe Audition

Rode Rycote VideoMic la eMAG


Case Logic SLRC-206

case_logic_slrc_206

Un ghiozdan foarte bine compartimentat pentru echipamentul meu. Este foarte confortabil la perioade lungi de cărat în spate, dar pentru părerea completă, este un video mai jos în care vorbesc despre toată experiența cu Case Logic SLRC-206.

Case Logic SLRC-206 la F64


Adobe Creative Cloud – toate programele cu care lucrez sunt în suita Adobe, și anume Premiere Pro, Audition, Photoshop, After Effects și uneori Lightroom

Google Drive – scenariul îl scriu pe Drive, îl pot edita de pe telefon și totul merge perfect

Evernote – toate ideile le trec aici