De ce iPhone 4S nu are ecranul mai mare

Înainte de lansarea iPhone 4S, unul dintre zvonurile care circulau pe net era că noul produs Apple va avea ecranul mai mare. Cum concurența se învârte în jurul valorii de 4 inchi, zvonul avea o credibilitate foarte mare. În plus, tehnologia Retina ar fi făcut ca posibilul ecran mai mare să fie cel mai bun din categoria sa.

Dar, după cum bine știți, iPhone 4S are exact același design ca și iPhone 4, diferențele fiind doar în interiorul gadgetului. De ce Apple nu vrea să joace în aceeași ligă cu marea majoritate a telefoanelor cu Android și ultimelor terminale cu Windows Phone 7?
Răspunsul vine de la designerul Dustin Curtis care a petrecut ceva timp cu un Samsung Galaxy S II și și-a dat seama de ce iPhone 4S nu are ecranul mai mare.

Totul ține de modul cum utilizezi telefonul cu o mână. Ecranul cu diagonala de 3,5 inchi oferă utilizatorului acces total la toată zona ecranului, spre deosebire de giganticul ecran de 4,21 inchi prezent pe Samsung Galaxy S II.

Și acest lucru l-am simțit și eu când am avut în teste LG Optimus 2X. Ecranul de 4 inchi era superb, dar atunci când încercam să-l folosesc cu o singură mână, simțeam că ceva nu e natural în mișcările mele. Mereu trebuia să-l repoziționez în palmă când vroiam să trag bara de notificări.

3 Comentarii

  1. Eu am un galaxy s2 si e perfect pentru folosit cu o singura mana, chiar daca are ecranul de 4.3″. Tie nu ti se pare ciudata poza pe care ai preluat-o? Eu, din poza ta deduc ca posesorii de iphone au degetele mai lungi deoarece suprafata verde e mai mare la iphone decat la galaxy s2. E cam trasa de par treaba asta.

  2. @Tot un drac: Da, chiar nu inteleg nici eu de ce suprafata verde e mai mare pe iPhone, dar cu skillurile mele nebune de photoshop am facut asta.

    Tot ai mai multa suprafata folosibila pe iPhone fata de Galaxy S II.

  3. Trebuia sa faci invers… sa iei suprafata de pe iphone si sa o pui peste galaxy s ca sa vezi ce suprafata de ecran poti folosi cu “degete mai lungi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.