De care gadgeturi ar trebui să scapi

Curăţenia de primăvară nu se face numai prin casă, ci şi prin gadgeturi.

Astăzi voi încerca să vă prezint câteva sfaturi şi, dacă îmi iese, poate aşa veţi avea timp să mai scăpaţi, cât se mai poate, de gadgeturile ce nu vă mai trebuiesc.
Sau, că tot vine Iepuraşul, poate aveţi nişte bani şi vreţi să vă luaţi ceva fain, dar nu prea vreţi să faceţi o investiţie aiurea. Deci, să purcedem!

Calculatorul desktop
Scapă de el!

Poate acum citeşti aceste rânduri chiar de pe calculatorul de pe birou şi te vei mira de ce am spus, dar e adevărat. Puterea de calcul de pe laptopuri a ajuns să fie foarte bună pentru utilizatorul de rând, încât desktopul nu-şi mai justifică spaţiul ocupat. Iar dacă vei vrea să resimţi experienţa desktopului, conectarea laptopului la un display mai mare şi la o tastatură externă se face foarte repede şi uşor.

Deci, atâta timp cât nu eşti un gamer hardcore sau nu editezi video, scapă cât mai poţi de desktop!

Cablu TV
Depinde

Acesta e un subiect ce trebuie cântărit cu grijă, pentru că marea majoritate au legat de abonamentul la cablu şi abonamentul la internet. Sau mai bine spus, la abonamentul de internet au primit bonus nişte cablu TV. 🙂

Atâta timp cât nu eşti mare fan al televizorului şi petreci maxim 2 ore pe zi la el, renunţă la cablu. Marea majoritate a televiziunilor au început deja să-şi mute conţinutul şi în online.

Camera foto Point-and-Shoot
Scapă de ea!

Da, o cameră dedicată va putea scoate o poză mai bună decât smartphoneul din dotare, dar nu cu aşa mult încât să merite investiţia. Pe lângă asta, camerele foto sunt destul de limitate.
Ca să urci pozele pe facebook ai nevoie neapărat şi de un calculator şi nu ai diferite aplicaţii cu care să te joci cu filtre şi diferite efecte pe poze.

Dar cel mai important, o cameră foto nu va fi prin zonă atunci când chiar ai nevoie de ea, dar garantez că telefonul va fi la un buzunar distanţă.

Camera video
Depinde

Dacă e să vorbim de o compactă gen Toshiba Camileo S20, atunci spun că trebuie păstrată, pentru că deşi telefonul din dotare poate să şi filmeze, la camera video nu poate să-ţi întrerupă cineva filmarea cu un mesaj sau apel.

Dacă e să vorbim de ceva mai mare, atunci scapă de ea.
DSLRurile deja încep să vină de ceva vreme cu filmare Full HD, iar posibilitatea de a schimba obiectivul aduce un argument solid pentru renunţarea la camera video dedicată.

Stick USB
Păstrează-l

La ce preţuri au început să aibă, aş putea spune lejer că stickurile USB au devenit noile brelocuri, pentru că a avea 8GB la cheile de la casă e un avantaj major.

E adevărat că file sharingul se întâmplă pe internet, dar internetul mai are tendinţa să nu funcţioneze mereu şi nici să fie peste tot. Pe lângă asta, playerele din maşini cam renunţă la CDuri şi trec pe USB.

MP3/MP4 Player
Scapă de el!

Ai cumva un telefon? Atunci ai şi un MP3/MP4 player!
Muzica înseamnă date, iar orice telefon are puterea de a le prelucra (pe lângă video, internet şi aplicaţii).

Dacă îţi place să asculţi muzică atunci când faci exerciţii la sală sau alergi, atunci îţi recomand un iPod Shuffle decât giganticul smartphone îndesat într-un buzunar sau armband.

Sistem de Navigaţie GPS
Scapă de el!

Cel mai ieftin sistem de navigaţie GPS se învârte în jurul preţului de 300 lei, dar smartphoneul poate face exact acelaşi lucru la un preţ mult mai mic sau chiar gratis.

Pentru telefoanele cu Android deja este Google Maps Navigation cu indicaţii turn-by-turn, iar pe iPhone cea mai ieftină aplicaţie de navigaţie GPS cu harta României este Copilot Live la 50 euro.

Legat de Google Maps Navigation pe iPhone, se auzeau zvonuri încă de la începutul lui 2010 cum că s-ar face o aplicaţie, dar până acum nimic oficial.

Deci, să recapitulam!
Sau să facem rezumatul!

Numitorul comun la mai toate gadgeturile prezentate îl reprezintă telefonul mobil, deci dacă doriţi să faceţi o investiţie bună, vă recomand să trageţi o privire prin oferta de smartphoneuri şi să vă alegeţi preferatul.

Scăpaţi cât mai puteţi de desktop şi luaţi-vă un laptop. Mobilitate contra spaţiu ocupat inutil.
Dacă sunteţi un împătimit al jocurilor, eu aş recomand un Xbox360 condiment cu oleacă de Kinect. Doh, Forza Motorsport 4! 🙂

3 Comentarii

  1. Ai un + pentru modul de implementare a reclamei intr-un articol.
    Totusi nu cred ca desktopul o sa moara prea curand…

  2. Asta cu desktop-ul ma cam lasa rece. Mai degraba inlocuiesc laptopul cu o tableta sanatoasa ca e mult mai portabila. Nu prea ai nimerit-o, parerea mea… le am pe amandoua, doar ca laptopul sta pe dulap prafuit si am enspe mii de motive, zic eu generale si nu personale, pentru care ar trebui sa folosesti un desktop si nu un laptop.

  3. @Madalin Sandu: Povestea cu tableta cum ca inlocuieste laptopul e veche. Nu functioneaza. Dar cum am spus, desktopul tine de nevoi. Daca nu ai nevoie de putere mare de calcul, poti renunta complet la el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.