Cum să-ţi faci un multimedia corner

De ceva vreme mă bate gândul să-mi construiesc un multimedia/gaming corner, un loc unde să fac tot ce ţine de la uitat la televizor, urmărit filme şi seriale până la jucat jocuri şi navigat pe internet.

Şi cum mie îmi plac lucrurile minimaliste, am să încerc să ţin totul cât mai light, bineînţeles, proiectul făcându-se cu o investiţie cât mai mică de bani, spaţiu ocupat şi timp de montare.

Locul unde se va desfăşura toată distracţia

În primul rând, înainte de a ne apuca să discutăm despre ce gadgeturi folosim ca să ne facem un multimedia corner ca la carte, trebuie să ne gândim unde îl vom face şi de cât spaţiu avem nevoie.

Ţinând cont că marea majoritate a camerelor din apartamentele din România sunt mici, eu am ales varianta biroului dublu, ceva cam în genul celui din poza din stânga. Bine, nu neapărat trebuie să fie un birou dublu, dar consider că e cel mai spaţios birou care poate exista şi, în plus, încape foarte bine într-o cameră de apartament.

Monitorul face diferenţa!

Dacă vrei ca colţul de joacă să fie unul bun, atunci trebuie să alegi un monitor foarte bun, pentru că cea mai mare parte a timpului la el te vei uita. Şi dacă monitorul nu este bun, atunci restul sunt inutile!

Eu aş alege un monitor cu diagonala de 23” cu tv tuner incorporat de la LG, deoarece designul slim şi modern îl face perfect! În plus, vorbim de LED, o tehnologie nouă ce oferă o claritate mai bună imaginii, monitorul fiind Full HD.
Şi pentru că ce am spus mai înainte nu e de ajuns, monitorul vine şi cu o grămadă de porturi: 2 HDMI, 2 SCART, USB, Composite, Component, precum şi VGA (D-Sub).

Dacă chiar vreţi să utilizaţi spaţiul încăperii la maxim, să nu vă fie frică să montaţi monitorul pe un suport de perete.

Hai să începem să ne jucăm pe console

La noi încă nu s-a format o cultură a consolelor, dar treptat lucrurile se vor schimba! Aşa că de ce să nu fim pregătiţi?

Toţi gamerii pe care îi cunosc şi-au început viaţa de jucător pe PC, deci li se pare anormală trecerea de la mouse şi tastatură la gamepad. Dar toţi au în comun ceva: s-au săturat de cât de repede evoluează industria şi se trezesc că placa video cumpărată acum câteva luni deja a devenit un model vechi!

Aşa că, ţinând cont de motivul de mai sus, eu spun că trecerea pe o consolă se merită datorită economiei financiare, dar şi pentru că comunitatea din România de abia se dezvoltă şi prevăd câteva lucruri interesante pentru gamerii de la noi.

Ok! Trecem pe console, dar care să mi-o cumpăr? Xbox 360, Playstation 3 sau Wii?

Din păcate, la întrebarea de mai sus vă pot răspunde tot cu o întrebare: păi, ce vrei să te joci?
Aici este o listă cu ce jocuri trebuie să fie lansate în 2011 şi acolo apar şi câteva dintre exclusivităţile dedicate unui model de consolă.

Personal, eu aş alege Xbox 360 din următoarele două motive simple: Kinect şi Forza Motorsport 4. Da, plăteşti o taxă lunară pentru a te putea juca online, dar să nu uităm că Sony a avut probleme cu al său Playstation Network.

Ne jucăm, dar unde lucrăm?

Eu merg pe ideea renunţării la desktop. Într-un viitor apropriat vreau şi trebuie să-mi cumpăr un laptop, aşa că PC-ul va deveni inutil. Sau poate mai trăieşte un pic, dar asta până la cumpărarea Xbox-ului.
Am mai discutat pe tema renunţării la anumite gadgeturi şi să ştiţi că motivele încă rămân în picioare.

Aş alege un laptop ce vine cu un procesor puternic, memoria RAM să fie peste 4 GB, placa video acceptabilă, iar porturile HDMI să nu-i fie străine. Merg pe un Asus, pentru că am umblat pe multe modele şi am fost super mulţumit de ele.

Tragem linie

Să recapitulăm: un birou dublu, un monitor LED Full HD de 23″ cu tuner TV, un Xbox 360 şi un laptop cu un procesor rapid.

Acum, dacă tot nu v-am convins, vă rog să veniţi cu o configuraţie desktop, excluzând monitorul, ce vă oferă siguranţa că va rula la detalii maxime jocurile ce vor apărea peste doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.