Camera de pe bord sau BigBrother în trafic

Se dă accidentul de mai sus. Ceva clasic, normal. Intersecţie aglomerată cu un bulevard pe care se circulă cu viteză, lipsă de vizibilitate şi s-a făcut combinaţia perfectă pentru un accident.
Nu voi discuta despre accident în sine, pentru că treaba s-a lămurit. Şoferul SUV-ului şi-a recunoscut greşeala, iar tipul care a făcut accidentul a primit ca răspuns daună totală de la asigurator, aşa că şi-a primit suma de bani pentru care era asigurată maşina.

Vreau să vorbesc despre montarea unei camere pe bordul maşinii care să vă filmeze toată cursa.
Că puneţi pe trafictube toate nebuniile din trafic după sau că pur şi simplu ştergeţi cardu când se umple, e o idee ce trebuie luată în considerare, pentru că vorba aia o poză face cât 1000 de cuvinte, apăi un film sigur e mai valoros! 🙂

De ce? Păi dacă cel cu SUV-ul făcea scandal şi băga tot felul de strâmbe cum că cel care a filmat ar fi trecut pe roşu sau a forţat culoarea semaforului? Cum îşi demonstra nevinovăţia fără filmare?
Să ne gândim şi la cazuri de genul pietoni care se apucă să alerge pe trecere în ultimele secunde de verde ale semaforului sau la şoferi care semnalizează prea târziu o schimbare de sens. Să nu uităm nici de vânătorii de accidente.
Fără o filmare nu prea ai cum să te scoţi în cazuri de genu, aşa că o investiţie într-o cameră video de bord mi se pare foarte bună.

7 Comentarii

 1. Din cate stiu nu se iau in considerare probele de genul in instanta. Trebuiesc facute cu camere omologate.

 2. Da, nu se iau in considerare filmarile facute cu o camera din asta pe bord, e egal cu 0 daca o duci la politie. Devine proba daca se ajunge pana la tribunal, unde se face o expertiza care sa demonstreze ca nu e trucaj. Pana acolo…e apa de ploaie:)) doar sa arati pe internet ce sofer bun esti tu si cati ‘nepriceputi’ sunt in trafic.

 3. O singura chestie, nu tu trebuie sa-ti dovedesti nevinovatia, ci instanta trebuie sa-ti dovedeasca vinovatia! Mi se pare o prostie sa-ti iei camera, m-am uitat si eu un pic pe trafictube si in filmari erau numai cocalari deaia care daca schimbi banda si te bagi un pic in fata lor te claxoneaza 5 minute in continuu. O prostie!

 4. Inca o chestie, ala din filmare e un dobitoc, fara nici un simt de anticipatie. Se vede clar ca nu a redus deloc viteza, indiferent ca avea prioritate trebuia sa anticipeze ca poate sa tasneasca vrun pieton sau sa ii taie unu calea cum s-a si intamplat.

 5. mai holicov ,bagi la greu comentarii neprofesionale.nu conteaza dekat un singur lucru : se da jos din Jeep un cocalar gras si negru si zice ca ai trecut tu pe rosu ,nu recunoaste nimik.tu ce naiba faci?? iti mai da si una de proba asa ca sa te inveti minte sa “treci regulamentar”.Mie unul mi-a taiat calea pe linie continua si iese pe geam si zice: ce draku ma tu nu mai vazut ca veneam …in fine ,este o proba totusi ,neaprobata de vacile astea de judecatori.ai cu ce merge pana in panzele albe .asa ca este buna una pe masina.Da Doamne sa nu avem parte de asa ceva si camera sa fie doar de decor .bafta,ca la noi la nimenea.

 6. Intersectia este Bd.Basarabia cu Bd. Nicolae Grigorescu si va pot spune sigur ca exista camera de supraveghere a intersectiei.

  Oricum, Holicov are dreptate. Mi se pare stupid cum intra omul in intersectie fara niciun simt de responsabilitate ca si cum ar fi fost singur pe autostrada.

 7. Acum am gasit postul asta cautand camere pt bord.
  Pacat ca unii comenteaza aiurea!
  Imaginile nu se iau in considerare la politie pentru a acorda sanctiuni pe baza lor.
  Se iau insa in considerare de catre societatile de asigurare si exact asta te intereseaza daca esti implicat intr-un accident si esti nevinovat.
  Restul… chiar nu conteaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.