Accident pe trecerea de pietoni de la Parcul Copou

O bătrână în vârstă de 85 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost spulberată pe zebră de un şofer. Poliţiştii spun că Emilian P. (23 de ani) circula pe Bulevardul Carol I. La trecerea de pietoni din dreptul intrării principale în Parcul Expoziţiei, acesta a lovit-o în plin pe Saveta G. (85 de ani) , care traversa strada regulamentar.
adevarul


Să ne înţelegem: bătrâna nu s-a asigurat în nici un fel, dar nici şoferul nu a mers cu viteză mare.

Din punct de vedere legal, şoferul este vinovat, dar nici pietonul nu a schiţat nici un gest cum că s-ar asigura, că deh, e trecere, deci nişte dungi pe şosea îmi oferă siguranţă deplină şi prioritate.

Situaţii de genul pot fi prevenite foarte uşor: educarea pietonilor (accidentele pe trecerile de pietoni se întâmplă, cel mai des, numai cu cei ce nu deţin un permis auto), instalarea limitatoarelor de viteză, instalarea semafoarelor la fiecare trecere de pietoni.

Până se întâmplă toate astea, conduceţi cu grijă şi adoptaţi un stil calm şi preventiv la volan!

9 Comentarii

 1. Nu cred a a avut batrana vreo vina. Era aproape la jumatatea trecerii, ce putea sa faca? Sa sara sara peste masina?:)Si stii, conform legislatiei, odata ce-au pus piciorul pe trecere e a lor. Sunt si eu sofer si-ti inteleg “frustrarile” dar aduti aminte inainte de a avea carnet de cate ori era sa mori pe trecerea de pietoni 🙂

  si uite si-o melodie de duminica

 2. Intradevar batrana nu s-a asigurat deloc, dar nici nu fugea pe trecere iar ala… nu a schitat nicio intentie de a frana plus ca era pe a 2-a banda deci timp destul sa o vada.
  Probabil erau distrasi ca merg la nunta si nici nu se uita pe unde merge.

 3. Nu cunosc situatia, dar la intrarea in parc mereu sunt probleme, pietonii se plimba de parca trecerea de pietoni ar fi in parc, nu pe o strada. Nici nu stii cum iti apare unul in fata.

 4. sa fim seriosi, nu i-a iesit in cale de dupa nush ce colt, din cate vad eu soferul putea sa franeze linistit si sa evite accidentul, mai mult ca sigur nu era atent in momentul ala. A intrat pur si simplu in ea lol.

 5. aoleu 🙁 nu as fi crezut ca e chiar asa de grav, totusi a fost o lovitura puternica cred. Dar am zis ca o sa fie okey. Pacat! Sa-i fie tarana usoara.

 6. io una nu inteleg cum vine mentalitatea “trebuia sa se asigure”

  din ca in ce mai multe capete seci cu permis merg ca pe plantatia ma’sii si nu se uita deloc cand dau valma pe trecerile d pietoni. eu una era sa imi pierd un picior de vreo 3 ori in ultimele 3 saptamani.

 7. Chiar ma mira la varsta ei un sprint asa rar mai vezi pe trecere de pietoni.In plus se vede ca cineva chiar lucreaza pe camerele de filmat asta e un punct bun.Imi pare rau pentru sofer greseala se plateste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.