A început sezonul 18 de Top Gear

Au fost programate doar șapte episoade pentru acest sezon, dar din trailerul servit în primul episod pot sta liniștit, pentru că am senzația cum că acesta va fi un sezon reușit. În primul episod, se încearcă găsirea unui înlocuitor pentru Ferrari 458 Italia și îl au invitat pe Will.I.Am.
Se descurcă ok pe circuit, dar mi-a dat impresia că nu se simțea deloc în largul său alături de Jeremy, asta spre deosebire de Tom Cruise și Cameron Diaz care au fost o plăcere.

Dar cu ocazia acestui episod am aflat de existența circuitului Nardo, un traseu circular construit pentru testarea mașinilor, motocicletelor și camioanelor. Ce este special la acest circuit este faptul că el este un circuit în formă de inel cu patru benzi. Dar și mai special este că fiecare bandă are o viteză neutră, adică o viteză care o dată atinsă și menținută, nu mai este nevoie să rotești de volan pentru a parcurge circuitul.
Ca exemplu, banda întâi are viteza neutră de 100 km/h, așa că o dată atinsă, conduci pe ea ca și cum ai merge în linie dreaptă.

1 Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.